dilluns, 23 de juliol del 2012

El dia de l'amic a l'Argentina

Resulta que entre de les moltes festivitats diferents que hi ha a Argentina respecte a Catalunya n'hi ha una que fa referència a l'amistat: El dia de l'amic, el 20 de juliol... Durant tota la setmana que precedeix aquest dia la gent s'ajunta amb amics que probablement fa molt que no veu, gent de primaria, de secundaria o de la facultat per a la gent més gran...

Quan arribes a un lloc tant llunyà amb una edat com la meva (no sóc tant viejuno però aquí no hi ha amics de  la infància o l'adolescencia...) un té un grup d'amics en comptes de quatre o cinc i no s'ha de preocupar d'escollir amb qui quedarà el Dia del Amigo..així que en aquest aspecte fou més fàcil que per als Argentins de tota la vida. 

Com no podia faltar vam optar per un corrent clàssic de reunió al voltant del foc, un bon tros de carn i bona companyia per a gaudir la vetllada. 

Una part de la comitiva a la terrassa de casa


A banda del que és purament relatiu a aquesta festa, tant popular com poden ser Sant Joan o Cap d'Any a casa nostre vam tenir visites desde terres catalanes i inclós vam afegir una catalana més a la comunitat catalana resident a Mendoza...Crec que és lloable aconseguir que a un asado argentino a Mendoza la nacionalitat predomintant fós la catalana...doncs si! Empatats amb Argentina a 4 erem la comunitat amb més membres!

Al complet!


A més a més hi havia una cosa més a celebrar...divendres al migdia em va arribar la resolució definitiva del meu procés de legalització a l'Argentina!! Fins d'aquí un any no he de fer res més, puc circular tranquilament entre països i tornar a entrar sense ser considerat turista!! Potser no us sembla un fet a remarcar però us ho dic...a Argentina aquest tràmit s'ha realitzat en un temps rècord!!!

Bueno ara tenim l'Anna per aquí, una garrotxina rosarina, i en principi farem alguna excursió a la muntanya així que ja penjaré més fotos per a que veieu els Andes nevats de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada